Õppimisest läbi minu pilgu

Kõik need üheksa rasket ja piinarikast (tegelikult mitte nii väga piinarikast) õppekuud said selleks korraks läbi. Enam ei pea ärkama igal hommikul kell seitse üles, et pahura ja unisena ennast kooli vedada ja koolitarkusi ammutama hakata. Teile, kallid lugejad, tähendab see seda, et suvekuude jooksul ei pea te lugema enam ühtegi igavat postitust minu (mitte nii erilise) koolielu kohta, vaid saate koormate viisi juurde teadmisi minu käimistest, toredatest sündmustest, minu loodetavasti ülivingest reisist USAsse, kolmandast noortevahetusest, laagrist... Neid tuleb palju, ma luban. Kohe kui kuskil käin või midagi teen, kohe kirjutan, sest nagu lubatud, hakkan ma nüüd korralikuks ja truuks blogijaks.

Kuigi vaheaja puhul ongi just see kõige parem, et ei pea enam neid neetuid kodutöid tegema, otsustasin mina, et suve jooksul töötan läbi terve 9.klassi bioloogia õpiku ning õpin selgeks vene keele käänete tabeli. Kujutan ette enamike nägusi, kes minu plaanist kuulevad/loevad. Ei, Linda ei ole peast veel lollimaks läinud kui ta juba on, asjadel on ka omad kindlad põhjused: 
  • 9.klassi õpiku sain enda kooli bioloogia õpetaja käest, kes nõustus mulle endale päriseks andma juba maha kantud õpiku (kuigi materjal on seal sama). Põhjus, miks ma selle kallal töötada tahan on selles, et selles õpikus on kõik pelgalt inimese ehituse ja reaktsioonide teemal. Kuna minu sihiks on saada ühel päeval arstiks või kirurgiks, siis mind väga huvitab see teema ja tahan selle kohta kõike teada. Kui nüüd aus olla, siis sellega ma alustasin juba täna, lugedes ja korrates. Mul on ka plaan teha järgmise aasta lõpus valikeksamina bioloogia eksam.
  • Aga miks õppida pähe vene keele käänete tabel? See on ju klassi seinal olemas?? Ka sellel on kindel eesmärk..Kuna meie elu PG-s on tehtud nii mugavaks ja lubatakse vene keele tööde ajal kasutada käänete tabelit, siis uues koolis, kuhu suundun õppima peale põhikooli, ei pruugi sellist võimalust olla. Samas kui käänete tabel on mul raiutud pealuu sisse, siis on ka lihtsam sooritada kontrolltöid ja ka väljaspool kooli on kergem kasutada vene keelt...sest olegem ausad, kui mul on tõesti vaja suhelda kellegiga vene keeles, siis ei ole mul läheduses käänete tabelit, kõik peab tulema peast...sellega on vist põhjendatud, miks õppida pähe vene keele käänete tabel...ja veel suvel.
Kuna jutt läks juba kord õppimisele, siis ehk oleks aeg ka siin jagada oma plaanidest, kuhu edasi õppima minna, millal, kui kauaks, kelleks (seda te juba teate kelleks), millepärast jnejne...
Nagu te juba teate, siis minust saab tulevikus arst või kirurg (küündin rohkem kirurgi poole). Selle suure sooviga on mul tekkinud oma nägemus tulevatest kooliaastatest..Aasta pärast, kui lõpetan 9.klassi oma süda-Eestis asuvas koolikeses, suundun õppima Pärnu Koidula Gümnaasiumi, kus on olemas mulle vajalik õppesuundsuund- loodussuund ehk bioloogia-keemia suund, mis hõlmab endas ka arstiteadust. Ootan juba vääääga suure huviga. Peale gümnaasiumi lõpetamist suundun edasi õppima Tartu Ülikooli, ikka arstiteadust. Sihiks on kätte saada kunagi ka doktorikraad. Oma nägemuses olen ma kunagi tuntud kirurg, kes on teinud väga paljusid inimesi korda, andnud neile tagasi elu tahte. Kui väga tahad ja püüad, siis saad ka!
Tegelikult ma vägaväga tahaks teada, mida minu klassikaaslased edasi õppima lähvad, ja kas üldse lähvad, ja kui lähevad, siis kelleks? Seda oleks küll väga huvitav kuulda.

Share:

4 kommentaari

  1. Tubli oled! Palju õnne ja et su soovid kõik täide läheks. Kui aega saad tule meile külla.

    Ulvi

    VastaKustuta
  2. Ma näen selle nimel vaeva, et kõik läheks nii nagu soovin. Ikka tulen külla, varstivarsti, eks ma annan teada :)

    VastaKustuta
  3. Mina elan igaljuhul kaasa ja aitan ka, kui oskan kuidagi (näiteks võin olla katsejänes vms).

    VastaKustuta
  4. Aww, kaasaelamist on igaljuhul vaja. Nüüd ongi valik, kas hakata traumakirurgiks, rindkere kirurgiks või silmakirurgiks?! Viimase puhul on võimalus Kai jälle nägijaks saada, ma oleks nõus selle nimel pingutama (juhul kui Sa juba varem nägijaks ei saa).

    VastaKustuta