Mõne õpetajaga on nagu ta on

Ma tahan blogida, aga ma ei tea mida blogida, sest mu meeleolu on kord hea, siis hakkan jälle mõtlema, läheb tuju ära...ja nii juba viimased kaks tundi. Masendav. Te ei kujuta ettegi kuiväga ma tahaks, et reedesed tunnid oleks juba läbi ja ma saaks siit koolist ära. 
Appii, mulle ei meeldi ei meeldi õpetajatest pahasti rääkida, kohe üldse ei meeldi. Aga ma ei suuda ennast tagasi hoida. Ma ei teagi kas ma nüüd julgengi midagi kirjutada, sest minu lugejaskonnas on liiga mitu õpetajat..mine tea mis veel rääkima hakatakse. Pole mingit õpetajate viha mulle vaja, iseenesest pole tegelikult asi ju absoluutselt minus. 
Ei ma ikka pean selle endast välja laskma. Seega, mis teie, kallid lugejad, järgnevast arvate.. Oletame, et on üks õpetaja. Puudub koolist kaks päeva ning nende kahe päeva jooksul peavad tema õpilased endale selgeks tegema paari aasta taguse teema koos erinevate uute mõistete ja joonistega. Oletame, et lõpuks päeval mil ta koolis tagasi on, võetakse antud teema tunnis läbi nii, et hakatakse lahendama ülesannet, isegi mitu, samal ajal kui õpetaja klassis vaikust kordagi ei tekita ning ise kogu ülesande käigu ja lahenduse tahvlile kribab, siis kui palju õpib õpilane selle tunniga? Minusugune eriti mitte midagi (samas ma olen ka tuntud oma ''madala intellekti taseme'' poolest). Ja nüüd oletame, et juba järgmisel päeval (loe:homme) tahetakse selle peale töö teha. Kuidas teie reageerite?
Ausalt öeldes olen mina antud olukorra pärast sõnatu, sest:
a) Missugune õigus (vms) on õpetajal teha töö selle peale, mida ta ise otseselt õpetanudki pole
b) Õpilased pidid õppima nii, et otsisid vajalikud asjad ise internetist üles (punktid olid meil ees), sellised, mis tuleb endale alatiseks meelde jätta
c) Õpetaja töö ei ole antud olukorras piisavalt pädev, et kogu klass 100% aru saaks
Kuna antud teema minus tõsiselt palju segadust tekitas, siis otsekohene nagu ma olen, kirjutasin sellele õpetajale. Ma ei kirjutanud midagi kurja, vaid selgitasin talle antud probleemi ning miks see minu jaoks probleem on. Loodetavasti ma sellega tema tuju ära ei rikkunud, aga mina ei suuda ka koguaeg oma keelt hammaste taga hoida. Kui peaks puhkema III Maailmasõda, siis ärge minu peale väga kurjad olge. Ma tõesti ei taha oma õpetajat maha teha vms, aga kui on probleem, siis tuleb sellest rääkida ja see lahendada.

Share:

2 kommentaari

  1. Ma tean täpselt mida sa tunned...

    VastaKustuta
  2. Minum meelest ütles Joosep selle kohta kõige tabavamalt. Proovin võimalikult täpselt tema mõtte edasi anda...
    Kui me jõuame sinna, et õpilased peavad iseseisvalt õppima nii hästi ja arusaadavalt, et selle peale teha tunnikontroll ja hindeks saada vähemalt rahuldav, siis pole enam õpetajaid ju üldse vaja. Õpilased õpivad koguaeg iseseisvalt ja siis mingi perioodi tagant saad läbi e-õppekeskkonna teha oma arvestuslikud ja tunnikontrollid ära ja ongi korras. Milleks siis veel õpetajaid vaja?! Õpikud, töövihikud...kõik-kõik on virtuaalsed ja igal õpilasel on isiklik konto õppekeskkonnas ja muudkui õpivad seal (võib-olla on mingisugune virtuaalne õpetaja, kes annab koduseid ülesandeid, aga õppimine on kõik iseseisev). Lõpuks on kõik riigieksamid jmt ka läbi neti ja lõputunnistuse saad ka kodus vajadusel ise välja printida...lihtsalt e-õppekeskond annab Sulle vastava faili, mida klikkida ja saadki oma ilusa ja uhke tunnistuse, et oled lõpetanud kooli nendele ja nendele hinnetele ja seda iseseisvalt õppides. See lõpp on juba minu enda mõte, aga esimene osa oli Joosepi mõte.
    Joosep muidugi seletas seda palju arusaadavamalt ja täpsemalt, aga loodetavasti minu poolt edastatud mõte ei läinud kaotsi. edastatud

    VastaKustuta