Padjaklubi Laura ''SUUR'' draama

Kes on lähiajal (eile, täna) juhtunud Malluka või Kai blogi lugema, Delfi artikleid või Grete Kleini facebooki seina jälgima, on ilmselt ka kursis uue ''kuuma'' teemaga, milleks on Kai blogist alguse saanud draama Padjaklubi Laura aka Grete Kleini suhtes. 
Käesoleva nädala alguses jagas Kai oma blogis muljeid selle-aastasest EBA (Eesti blogi auhindade) jagamise üritusest. Postituses rääkis ta muusesas ka Padjaklubi Laura osalemisest EBAl. Järgnev lõik Kai blogipostitusest
''Ja nüüd see kõige suurem tõrvatilk kogu üritusest- Padjaklubi Laura. Siin ongi vist lugejad ja blogijad kahte leeri jagunenud. On need, kes arvavad, et see on täiesti okei ja enesestmõistetav, et Laura alias Grete Klein osales antud blogimisvõistlusel. Ja siis on see teine leer, kes leiavad, et see oli ebaõiglane. Mina kuulun just sinna viimaste sekka ja oh ei, mitte kadedusest, vaid Padjaklubi Laura on väljamõeldud tegelane, kelle videoblogi taga on terve meeskond, produtsendid ja võimas meediakajastus. Kõik teised blogijad on päris inimesed, päris tegemiste, murede, rõõmude, juhtumiste ja mõtetega- reaalsed inimesed ja reaalne elu, mitte mingisugune feik. Padjaklubi Laurale oleks võinud välja mõelda eraldi erikategooria või preemia. Ma ei tea, a la "Tuntud Väljamõeldud Tegelase Blogi" kategooria. Lihtsalt oma teismeliste fännide maania tulemusel pani lambist kolm kategooriat kinni- parim videoblogi, Aasta Üllataja ja Aasta Uustulnuk. Vabandage mind väga, aga millega see Padjaklubi Laura siis nii väga üllatas? Ma olen üpris veendunud, et pea igaüks oskaks kaamera ees sellist bimbolimbo juttu ajada, naeru sädistada ja voilaa. Pigem oleks võinud see projekt saada mingisuguse "Aasta PR" preemia ja mitte Laura, vaid tema meeskond, kes kogu töö ära teevad. Kurb hakkas lihtsalt, kohe ausalt. Ja milleks oli vaja seal auhinna vastuvõtmisel oma keskmist sõrme viibutada...?''
Sellest samast lõigust sai kogu võimas vastuseis alguse. Juhtumisi luges seda postitust ka teadatuntud Grete Klein, kes Kaile vastuseks postitas oma facebooki konto seinale:
''Armas Kai, seda nimetatakse meelelahutuseks. Usu mind, meil kõigil on võrdsed võimalused end teostada ja reklaamida. Ma armastan väga seda, mida teen ning panen alati igasse oma töösse hinge ja südame sisse! Seetõttu on ka iga tunnustus mulle topeltrõõm! Mul on kahju, et Sinus on nii palju kadedust ja kibestumist ning ma siiralt loodan, et Sa leiad selle kõige kõrvalt aega märgata neid palju olulisemaid ja ilusamaid asju elus, kui seda on üks auhinnavõit. Positiivne on muidugi see, et minu postitusega saad Sa ka endale ohtralt reklaami, seega loodan Sind järgmisel aastal kindlasti blogiauhindade jagamisel kohata! Imelist suve Sulle!''
Okei, ma nüüd ei oskagi midagi hästi kommenteerida, lihtsalt see teema on minu jaoks nii umbes ja tohutult lamp. No kui solvus, siis solvus. Sellegipoolest, miks on vaja teha lihtsast arvamuse avaldamisest üle-Eestiline skandaal? Ausaltöeldes olen isegi juhtunud Padjaklubi Laura videopostitusi vaatama, ma ei ütlekski ühtegi halba sõna, vaadates seda kui Padjaklubi järge (mida ta ju tegelikult ongi). Kõik on tegelikult lavastus, sest sellist inimest reaalsuses ei eksisteerigi, kas pole mitte nii? ;) 
Seepärast olen kahe käega sama meelt, et tema osalemine EBAl ei olnud kuigi õigustatud (samas oli see täiesti korraldajate otsustada), siinkohal ma ei protestigi. Kuid samas Kai ja Malluka arvamused sellest ühtivad minu omadega täielikult. Blogindusega tegeledes tean, et blogi pidamine nõuab enda mõtete analüüsi-, väljarääkimis- ja kirjutamisoskust, mida Padjaklubi Laura ilmselgelt ei vajagi, kuna selle töö teeb tema eest ära kogu filmimeeskond. Seega blogijate seisukohalt ei ole see tõesti õiglane, et tal üldse anti võimalus EBAl osaleda ning auhindu võita. 
Iga teise (suvalise) mitte-blogijast inimese jaoks ei ole see tõesti ehk mingi näitaja, kuid kui ise tegeled sellega, tead, et see tegelikkuses ei ole päris nii, et meigid ennast otsast lõpuni paksu kihi make upi alla, võtad kaamera lahti, räägid paar minutit lolli juttu, kutsud videopostitustesse erinevaid tuntud inimesi ja teed iga nädala-paari tagant kalleid kingiloose. No PÄRIS bloginduses see ikka nii ei käi. Karjuge mu peale, vihake mind, kui tahate, aga mina jään ikkagi enda arvamuse juurde, minul on sõnad otsas..(niigi hoian ennast vägisi tagasi, et kõike mitte välja öelda)

Praeguse seisuga viimane Delfi artikkel antud teemal SIIN.

I'm done!

Share:

4 kommentaari

  1. Anna nadeks, et väga teemast välja küsimus, aga kas Grete kustutas selle postituse ära? Otsin ja otsin, aga ei leia. Tal mingi tuhat fb lehte ka. Aitäh ette, kui viitsid vastata:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ise ka otsisin, aga tal oli vist nii häbi, et likvideeris oma pöördumise :D

      Kustuta
    2. Grete on selle ära kustutanud ja. Ilmselt läks kommentaariumis liiga suureks sõjaks :D Eile oli igatahes väga huvitav lugeda.

      Kustuta
    3. Kahju et ma nendest kommentaaridest ilma jäin :D

      Kustuta