Mis edasi?

Põhjusel, et kool on kohe-kohe läbi saamas, usun olevat õige aeg avaldada millistesse koolidesse ja erialadesse sisseastumiskatsed suvel tegemas olen. Aja jooksul ei ole minu suur huvi ja vaimustus meditsiini vastu kadunud, mistõttu kolm katset teengi meditsiiniga seonduvatesse erialadesse. 
Esimeseks neist on Tartu Ülikooli arstiteaduskond, kus oleks vägagi suur au õppida. Kuigi küsimärke antud erialasse sisse saamiseks on mitmeid (nt piisavate teadmiste hulk), ei näe ma põhjust miks mitte anda endast parim ning siiski anda sellele võimalus ja proovida.
Kergelt paanikas
Teiseks teen katsed nii Tartu kui ka Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse erialasse. Leian, et õe amet on arstiga samaväärselt põnev ja katsumusterohke. Tõele näkku vaadates on ka eesmärk sama- anda endast kõik olenev, et kellegil teisel oleks parem, elamisväärne elu ning rahulolu ja jaks tegeleda oma igapäevatoimingutega. Kindluse mõttes registreerin ennast ka Tartu Tervishoiu Kõrgkooli erakorralise meditsiini tehniku erialatestile.
Viimaseks olen otsustanud teha katsed ka enda jaoks vägagi südamelähedasse erialasse, milleks on Viljandi Kultuuriakadeemias näitlemine. Too unistus voolas minu soontes juba mitmeid aastaid tagasi, kui veel aktiivselt näitlemisega tegelesin. Samuti armastan ma teatrit ennast väga, mistõttu annan endale võimaluse ka võib-olla ise sellest ühel päeval proffessionaalsel tasemel osa saada.
Erialakatsed, testid..kuidas neid ka nimetada, röövivad minult peaaegu terve nädala. Kui kõikide nimetatud meditsiiniga seonduvad katsed kestavad kõik pelgalt mõne tunni, mis kulub siis testi enda tegemisele, on näitlemise erialakatsed seevastu jagatud mitmele päevale, pannes sisseastuja nii füüsilises, vaimses kui ka vestlemisoskuse osas proovile, et pigistada igaühest välja kõik mis tal pakkuda on ning leida seeläbi parimad, kes näitlemise õpingute teele asuda saavad.
Millist eriala ihaldan kõige rohkem..on küsimus, mida on minult küsitud viimasel ajal üsna tihti. Praeguseks hetkeks on minu vastus lihtne ''vahet pole''. Põhjusel, et kõik nimetatud erialad on mulle ühel või teisel moel vägagi südamelähedased, oleksin õnnelik kõigi üle. Eeldusel muidugi, et vähemalt ühte neist mind ka vastu võetakse.
Kõik erialad nõuavad ühteoodi palju tööd, vaeva ja pühendumist. Antud juhul oleksin valmis, mis iganes eriala see nendest ka siis ei oleks, andma endast maksimumi, et jõuda tasemele, mille abil oleksin ühel päeval võimeline muutmaks teiste elusid praegusest võimalikult palju paremaks.
Oma eakaaslastele, kes pole tänase päevani suutnud välja mõelda mida edasi teha, soovitan soojalt sellega võimalikult kiiresti tegelema hakata. Tahes-tahtmata surub aeg peale ning üsna pea on registreerimised kõrgkooli katsetele avatud, seda ka mitte liiga kauaks.

Lisaks eelnevale kasutan juhust ning kutsun teid, kallid sõbrad-tuttavad, Pärnu Koidula Gümnaasiumi pidulikule lõpuaktusele, mis toimub 20.juunil kell 12.00 Pärnu kontserdimajas. Facebooki lingi sündmuse lehele leiad SIIT.

Share:

0 kommentaari